Min lilla värld av blommor

lördag, oktober 07, 2006

Jo, jag blev insläppt.

Det var ljussättningen som först avslöjade var festen ägde rum. En lila strålkastare mot fasade lät oss förstå vilket hus det var. Richard var redan där när vi kom, och under de kommande 15 minuterna var vi ett litet gäng som samlades och sedan gick in tillsammans. Över marmorgolven utanför entrén kom vi fram till dörrvakterna i stiliga kostymer, sedan in i de första mottagningsrummen. Välklädda människor som minglade i vackra lokaler. Och så musik och drinkar. Som en av killarna sa "Det känns som om man är med i en musikvideo." Mycket träffande.

Det som imponerade mest var dock rummen i sig. Concert Noble byggdes 1873, och efter eventuella utsvävningar åt andra stilar till, så återställdes den ursprungliga utformingen på 1980-talet. Tydligen hålls även baler där, vilket måste vara en fantastisk syn.

Det blir också en överraskande upplevelse att komma in i byggnaden. Från utsidan ser den ut som alla andra hus i Bryssel. Grå och.. tja, inte särskilt spännande. Därför blir effekten av de vackra salarna desto större. En syn man sent glömmer - särskilt om man som jag är svag för inredningar från just sent 1800-tal.