Min lilla värld av blommor

onsdag, juni 14, 2006

Klotter à la Luxemburg

Toalettklotter kan vara mycket intressant. Jag vet inte om det finns någon etnologisk undersökning av det än, men det vore annars ett hett tips att påbörja en. Vem skriver vad var? Finns det skillnader mellan dam- och herrtoaletter? Hur pass mycket beror texten på var man befinner sig?

Vill minnas att någon berömd man en gång sa att han blivit helt desillusionerad vad gäller kvinnors renhet när han smugit sig in på damtoaletten - klottret där var grövre än på herrarnas!

På toaletterna i en av Luxemburgs EU-byggnader är det dock väldigt rent. Inga utdrag ur låttexter, inga "hmhm är en hmhm", inga telefonnummer eller grötrimsliknande kärlekspoem.

Ett undantag har jag hittat hittills. På en av de lappar som informerar om att man för miljöns skulle bör släcka ljuset efter sig har någon skrivit något! De har kladdat på informationsbladet med en penna! Och texten handlar om...

(Trumvirvel, tack.)

...att man även kan spara el genom att använda lågenergilampor.

En ytterligare kommentar har tillfogats av någon annan, som undrar varför det ska vara så svårt för (får man utgå ifrån) kompetenta människor att släcka efter sig.

Tja, det är ju inte en lista på ord för det manliga könsorganet direkt, men klotter är det i alla fall.