Min lilla värld av blommor

lördag, april 28, 2007

En andra vår

Nästan 30 grader i Strasbourg, inte långt efter i Bryssel... Plötsligt var sommaren över oss.

Det kanske låter lite väl dramatiskt att uttrycka det på det viset. Det var ju inte som om sommaren gömde sig bakom en buske och sedan hoppade på oss ur ett lömskt bakhåll. Nej då, den kom snarare spatserande, och så var den till slut där. Men vi kan ju säga som så att tiden mellan hägg och syren (ett uttryck som jag alltid har älskat), är komprimerad till... låt soss säga cirka 30 sekunder nere i Bryssel. på ett ungefär.

De olika temperaturerba vid samma tidpunkt, som leder till olika växtmönster i de länder jag bor i har fått mig att inse hur mycket jag hänger upp på just årstidernas växlingar. Förösker jag minnas när något hände, något som skedde hemma i Sverige, så tänker jag inte bara på vad jag gjorde just då. Jag tänker också att "tussilagon (alternativt vitsipporna, påskliljorna, syrenerna...) blommade, så det måste ha varit ungefär..." I Bryssel kommer jag så långt som till "krokusen (eller magnoliorna/körsbärsträden/häggen...) blommade". Men det där att kunna dra en slutsats om vilken tid på året det då måste ha varit, så långt har jag inte kommit än.

Här hemma i Sverige är det inte lika varmt just nu. Idag är det runt 10 grader i Stockholm, och det känns lite ovant. Ovant, men inte obehagligt. Igår var det varmare än så - en av de där dagarna när man inte riktigt vet om man ska ha jacka eller inte. Det verkar som om våren har lika svårt att bestämma sig som jag brukar ha. Men så ska det väl vara: det är ju trots allt april!

Snart tänds valborgseldarna, och vi får åter sjunga in våren: sköna maj välkommen!

Etiketter: